pandora perlen buy runescape money tiffany pendants hollister hoodies ghd osterreich mbt kengat links of london jewelry thomas sabo charms levis dritto pandora armband
 
 
Почетна | За нас Патници | Деловна заедница | Контакт | Мапа на сајтот
Пребарување:
  Актуелно
СТОП ЗА ФАЛСИФИКУВАНИТЕ ПРОИЗВОДИ КУПУВАЈТЕ ОРИГИНАЛИ
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2016
ЈАВЕН ПОВИК Бр. 2/17
Одлука за усогласување и менување на царинската тарифа за 2017 година
Корелациони табели
ИЗМЕНА НА ОБРАСЦИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ОПШТА ГАРАНЦИЈА
ИЗВЕСТУВАЊЕ- ПРОМЕНЕТ ОБРАЗЕЦ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊЕ ЗА ПОТВРДА ЗА ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР
ИНФОРМАТИВАН БРОШУРА ЗА ПАТНИЦИ
ПРИЈАВЕТЕ ПАРИ
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
НЕ ЗА НЕЛЕГАЛНИ АЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ
ВОДИЧ ЗА ЦАРИНЕЊЕ НА СТОКИ 2017

Водич за царинење на стоки 2017.xls

Водич за царинење на стоки 2017.doc

Водич за царинење на стоки 2017.csv

ИЗВЕШТАЈ ЗА РАБОТАТА НА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ЗА ТРЕТ КВАРТАЛ 2015 ГОДИНА
СООПШТЕНИЕ за начинот на постапување со погрешните уплати на евидентната сметка 845-00960 на ЦУ
ЛИСТА НА ПРАШАЊА ЗА СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ЗА ЦАРИНСКИ СЛУЖБЕНИЦИ
ОДЛУКА ЗА РАСПОРЕДУВАЊЕ НА СТОКИТЕ НА ФОРМИ НА ИЗВОЗ И УВОЗ
ОВЛАСТЕНИ ПЕЧАТНИЦИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ И ДИСТРИБУЦИЈА НА ЕУР ОБРАСЦИ
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА - НА ШТО ТРЕБА ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ УВОЗ НА УПОТРЕБУВАНИ ВОЗИЛА!
БРОЈ НА УВЕЗЕНИ ВОЗИЛА

Вести
ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ВНЕСУВАЊЕ, ИЗНЕСУВАЊЕ И ТРАНЗИТ НА АКЦИЗНА СТОКА
 
 

Внесувањето, изнесувањето и транзитот преку царинското подрачје на Република Македонија на акцизна стока (етил алкохол и други денатурирани алкохоли, алкохол и алкохолни пијалаци освен вино, цигари од тутун и нафтени деривати), е регулирано со Одлуката за определување на видови на стока кои се предмет на постапување на царинските органи на определени гранични премини („Сл. весник на РМ“ бр.111/2005 година, 11/2013 година и 14/2017 година).

Согласно Одлуката, во зависност од превозните средства, внесувањето, изнесувањето и транзитот на акцизната стока се врши на следните гранични премини:

1. Со патни превозни средства се врши на следните гранични премини:
- ГП Богородица,
- ГП Ќафасан,
- ГП Табановце автопат,
- ГП Блаце и
- ГП Деве Баир.
На граничните премини Стење и Блато се врши внесување и изнесување само на пратки со етил алкохол и други денатурирани алкохоли; алкохол и алкохолни пијалаци (освен вино), а на граничните премини Делчево и Ново Село само пратки со нафтени деривати. Поради вонредни околности, Владата на РМ донесе вонредна мерка внесување, изнесување и транзит на нафтени деривати да се врши и на граничните премини Стар Дојран и Меџитлија (до 5 март 2017 година).

2. Со железнички превозни средства се врши на следните гранични премини:
- Железничка станица Гевгелија;
- Железничка станица Табановце.
На железничката станица Волково се врши внесување, изнесување и транзит преку царинско подрачје на Република Македонија, само со пратки со етил алкохол и други денатурирани алкохоли; алкохол и алкохолни пијалаци (освен вино) и нафтени деривати.

3. Со воздушни превозни средства се врши преку Аеродромот Александар Велики во Скопје како граничен премин.

 

Одлука за определување на видовите на стока кои се предмет на постапување на царинските органи на определени гранични премини

Одлука за дополнување на Одлуката за определување на видови на стока кои се предмет на постапување на царинските органи на определени гранични премини 

Oдлука за дополнување на Oдлуката за определување на видови на стока кои се предмет на постапување на царинските органи на определени гранични премини

 

Назад 

Креиран од Admin на 09.02.2017
MK | EN | SQ

 
 
 
 


ИСПИТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАН ЗАСТАПНИК -СЛЕДЕЊЕ ВО ЖИВО

 

ПРИЈАВЕТЕ КОРУПЦИЈА ВО ЦАРИНСКАТА УПРАВА

 

АНКЕТА ЗА КОРУПЦИЈА


 e-Carina
НОВ КОМПЈУТЕРИЗИРАН ТРАНЗИТЕН СИСТЕМ-NCTS
СИСТЕМ ЗА ОБРАБОТКА НА ДЕКЛАРАЦИИ И АКЦИЗНИ ДОКУМЕНТИ-СОЦДАД
ИНТЕГРИРАНА ТАРИФНА ОКОЛИНА (ИТО)

   

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ЕОРИ БРОЈ

 

Е-ТРГОВИЈА

 

ПРОМОТИВЕН СПОТ ЗА КАПАЊАТА ЗА УСНО ПРИЈАВУВАЊЕ НА СТОКА

АНКЕТА ЗА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА

КОЛКУ СТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД ЦАРИНСКИТЕ ЗАСТАПНИЦИ?

БЕЗГОТОВИНСКОТО ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИТЕ ДАВАЧКИ

 


 Новини
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2016
повеќе ...
ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ 2015
повеќе ...
ИЗВЕШТАЈ ЦУРМ ТРЕТ КВАРТАЛ 2015
повеќе ...

    
 

 


 

 Линкови

 
 

 Сервиси

Supported by
Моментално посетители: 59
Вкупно посетители: 10206472

 
Почетна | За нас | Патници | Деловна заедница | Контакт | Мапа на сајтот
©2004 Царинска Управа на Република Македонија