Во 2020 година Царинската управа на Република Северна Македонија ќе претседава со ЦЕФТА поткомитетот за царина и потекло на стоки.

Приоритети на македонското претседателство се: понатамошно олеснување на трговијата со стоки и меѓусебно признавање на ОЕО во рамки на ЦЕФТА, поголема интеграција на ЦЕФТА пазарот со пазарот на ЕУ и промовирањр на прекуграничната е-трговија.

Овие приоритети во изминативе денови во Брисел беа презентирани пред ЦЕФТА страните, меѓународните организации и донатори, како и пред Европската Комисија.

82414343_204715343994502_1090221772428541952_n
83180308_232033944456347_696782856646557696_n
83866446_603996997000205_6352705862888325120_n
84163326_594572501394081_6516085796057907200_n
84514303_500743554188617_8445480814472331264_n
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5